De Veiligheid Van De Magnetron, Hoe Zit Het Met Je Gezondheid

Hoewel sommige voorstanders van schone, eenvoudige en organische leven deze keuken nietje van het doen van alles, van het uitzenden van te veel gevaarlijke elektromagnetische straling in onze huizen te verwoesten al ons eten kunnen beschuldigen, andere deskundigen, met inbegrip van de FDA , hebben herhaaldelijk de conclusie gekomen dat de moderne microgolven zijn enkele van de veiligste apparaten die er zijn. Het bureau bewaakt en certificeert deze apparaten trouwens sinds het begin van de jaren zeventig.

Lees tip: beste wasmachine kopen? Wellicht is de AEG wasmachine iets voor jou?

Hoe Zit Het Met De Veiligheid Van De Magnetron?

Voor het grootste deel is deze stijl van oven waarschijnlijk veiliger dan een conventionele oven in termen van potentieel risico op brand of brandwonden – al het verwarmen gebeurt door elektromagnetische activiteit, niet door gas, hout of elektriciteit, en temperaturen kunnen stijgen maar kunnen snel gaan terug naar beneden.

Voedsel wordt over het algemeen ook sneller gekookt, waardoor het een van de betere en veiligere huishoudelijke tijdbesparende apparaten uit de 20e eeuw is.

De Kwaliteit Van Het Voedsel Uit De Magnetron

Een van de weinige nadelen van magnetrons die volgens sommigen de kwaliteit van bereid voedsel lijken te zijn – sommige culinaire experts zijn van mening dat het kookproces uw product niet grondig kan koken, of op zijn minst enkele vitale voedingsstoffen kan verwijderen.

Andere voedingsdeskundigen wijzen er echter op dat groenten die in de magnetron worden verwarmd met minder voedingsstoffen, nog steeds beter zijn dan helemaal geen groenten. En sommige onderzoeken wijzen erop dat er eigenlijk heel weinig voeding verloren gaat die verder gaat dan bij andere conventionele kookmethoden.

Als alternatief wijzen sommigen erop dat voedsel dat speciaal is ontworpen voor gebruik in de magnetron, zoals bevroren diners, minder aantrekkelijk kan zijn of meer additieven en conserveermiddelen kan bevatten dan voedsel dat helemaal opnieuw wordt gekookt.

Fysieke Veiligheid Met Het Gebruik Van Een Magnetron

In termen van feitelijk fysiek risico voor gebruikers zijn er niet zo heel veel. Voor degenen die zich zorgen maken over mogelijke dingen die mis kunnen gaan met hun magnetrons, zijn hier enkele veiligheidsrisico’s:

Beschadigde Onderdelen Zorgen Voor Meer Straling

Een ernstig kapotte magnetron werkt meestal helemaal niet, dus probleem opgelost. Maar als de behuizing, deur of het raam van het apparaat vervormd, gebarsten of blootgesteld is, kan het mogelijk meer straling afgeven dan standaard aanvaardbare niveaus, vooral hoe dichter iemand erbij staat en hoe langer ze eraan worden blootgesteld.

De magnetron, die de eenheid van stroom voorziet, kan ook uit lijn of uit het midden zijn, wat de temperatuur van voedsel of de hoeveelheid tijd die het duurt om te koken kan veranderen.

Straling Van Een Magnetron

Niet iedereen weet dat elke magnetron op de Amerikaanse markt is gecertificeerd om een ​​bepaald acceptabel laag stralingsniveau af te geven. De FDA certificeert dit niveau als 5 milliwatt per vierkante centimeter 2 inch van het oppervlak van de oven, wat wordt beschouwd als een veilige afstand en een veilige hoeveelheid straling voor de menselijke gezondheid. De energie-output neemt ook af naarmate iemand verder weg staat. Gecertificeerde magnetrons hebben ook beveiligingen in de deur en het vergrendelingssysteem om de stroom te stoppen als of wanneer de deur wordt geopend. Als uw magnetron een onbekende hoeveelheid schade heeft opgelopen, zelfs als deze nog steeds lijkt te werken, raden fabrikanten aan deze te vervangen.

Het Metaal Van De Magnetron

Microgolven verwarmen voedsel door er doorheen te gaan en de voedselmoleculen te schudden, waardoor ze opwarmen. Magnetronbestendige containers, zoals papier of keramiek, laten de golven ook onschadelijk door de container en in het voedsel komen.

Metaal kan echter de golven blokkeren of reflecteren, misschien van een vergeten vork of lepel, een container voor onderweg, een koffietuimelaar of zelfs de rand van serviesgoed van China. De reflecties kunnen soms vonken van elektrische ontlading en hitte veroorzaken, en langdurig koken zal waarschijnlijk ervoor zorgen dat uw magnetron kortsluit en uitschakelt . Een worst case-situatie kan een kleine explosie of brand zijn.

In sommige gecontroleerde gevallen, zoals sommige merken magnetronpizza, bevat bepaalde verpakkingen echter strategisch gepositioneerd aluminium dat op het voedsel reflecteert om het sneller en gelijkmatiger te verwarmen. Metaal met scherpe randen , zoals vorken of messen, lijkt ook een groter risico op vonken of vonken te veroorzaken dan metaal met afgeronde, gladdere randen.

Voedsel Wordt Enorm Heet

Een van de genoemde risico’s van koken in de magnetron is dat voedsel of vloeistof gevaarlijk heet kan worden, zelfs met een relatief snelle kooktijd. Deze reden is waarom veel bereidingsinstructies meestal aanbevelen om je item als laatste stap minstens een minuut te laten afkoelen voordat je het serveert of eet. Eten of drinken op hoge temperatuur kan brandwonden veroorzaken in de mond of zelfs het lichaam door hete stoom.

Wat nog meer potentieel betreft, is onverwachte uitbarstingen van hete vloeistof. Wanneer je items op een fornuis kookt, verwijdert een constante hoeveelheid bubbels een deel van de overtollige warmte. In magnetrons kunnen er echter geen bubbels ontsnappen tijdens het koken.

Er is een risico dat bubbels beginnen te barsten wanneer u de deur opent – het kan een rommel maken van het interieur van de magnetron, of u of de tellers spatten met pijnlijk hete vloeistof. Deze warmteontwikkeling kan ook worden verminderd door een artikel niet volledig met een deksel te bedekken of door gaten in een plastic bedekking te prikken.