Hoe kan het dat uw aanvraag voor krediet constant wordt geweigerd?

Wordt u afgewezen voor hypotheken, creditcards en autoleningen? Doet de gedachte aan een kredietaanvraag u huiveren? Vraag je jezelf steeds af waarom?

Een eenvoudig antwoord is dat uw kredietrapport negatieve kredietinformatie bevat. De meest voorkomende negatieve punten, in volgorde van ernst, zullen in dit artikel worden besproken.

Een faillissement gehad in het verleden?

Wanneer u in de schulden zakt zonder dat u een levensvest tot uw beschikking heeft, is een faillissement de enige oplossing. Het faillissementsrecht is complex en u moet juridisch advies inwinnen. In principe verklaart de rechtbank dat u niet in staat bent om het geld dat u verschuldigd bent, terug te betalen. Op grond van hoofdstuk 7 worden uw schulden geacht nul te zijn. U bent niet verantwoordelijk voor enige betaling.

Faillissement blijft op uw kredietrapport voor 10 jaar. Het is de ernstigste negatieve post die u op uw kredietrapport kunt hebben. Het zal uw kredietscore drastisch beïnvloeden. Alleen de tijd kan dit genezen. Niemand kan legaal een faillissement uit uw kredietrapport verwijderen.

Betalingsachterstanden

Je koopt een huis. U betaalt een aanbetaling en financiert de rest van de aankoop met een hypotheek. U moet maandelijks betalen. Als u achterloopt met uw betalingen, zal het hypotheekbedrijf u voor de rechter dagen. Zij zullen u uit uw huis laten verwijderen en het in bezit nemen.

De beslaglegging blijft 7 jaar op uw kredietrapport staan. Het is moeilijk te verwijderen uit uw kredietrapport omdat de kredietinformatiebureaus de echtheid ervan gemakkelijk kunnen controleren. Het zal uw kredietscore verminderen.

Diensten of producten op afbetaling aangeschaft?

Je koopt grote ticket items zoals een zorg en financiert de aankoop. Je gaat ermee akkoord om geplande betalingen te doen aan de verkoper of de kredietverstrekker die de aankoop heeft gefinancierd. Als uw rekening achterstallig is of als u niet betaalt, kan de verkoper of kredietverstrekker het gefinancierde goed terugnemen. Zij hebben een gewaarborgd belang in het door u gekochte goed. Dit negatief blijft 7 jaar op uw kredietrapport staan en verlaagt uw kredietscore.

Te maken krijgen met incassobureaus

Een schuldeiser geeft het innen van het verschuldigde bedrag op. Hij gelooft niet dat hij ooit zal incasseren. Hij schrijft de rekening uit zijn boeken en toont deze niet langer als een vordering. Uw rekening wordt verkocht aan een incassobureau.

Dit blijft 7 jaar op je credit report staan. Betalen maakt niet veel uit, want de afboeking blijft op je credit report staan. Het zal worden weergegeven als een betaalde afboeking en nog steeds een lagere kredietscore opleveren.

Niet op tijd betaald

Betalingen die na de vervaldag worden ontvangen, worden door de kredietverstrekkers en schuldeisers aan de kredietbureaus gemeld. Als u op de hoogte blijft van al uw betalingen, zal een geschiedenis van oude betalingsachterstanden geen grote invloed hebben op uw kredietscore.

Val niet ten prooi aan krediet reparatie zwendel. Niemand kan legaal verwijderen controleerbare negatieve items zoals faillissement, executie en terugnemingen.

De enige manier om de impact van negatieve items op uw kredietrapport te negeren is door een kredietherstelproces te starten. Betaal uw rekeningen op tijd en geef niet meer uit dan u verdient. Houd uw creditsaldi laag en niet van toepassing op elke credit card die op uw weg komt.